Veiligheidglas

Glas is van nature breekbaar en geeft hierbij scherven vrij die snijwonden kunnen veroorzaken. Toch wilt u voor uw kinderen en uzelf een veilige omgeving waar ze kunnen ravotten en stoeien zonder gevaar.

U kunt bij ons terecht voor verschillende vormen veiligheidsbeglazing in zowel normaal als dubbelglas-uitvoering, van letselwerend tot inbraakveilig glas.

Gelaagd glas: Dit glas bestaat uit twee of meer lagen glas met daartussen een doorzichtige folie. Deze kunststoflaag zorgt ervoor dat bij breuk het glas niet uit elkaar valt. Bij breuk komen bij dit veiligheidsglas geen scherven vrij. Kans op ernstig letsel is dan ook gering. Het glas blijft bij breuk aan elkaar zitten en er ontstaat normaal gesproken geen opening. Na breuk kan nog steeds niemand naar binnen. Het is om die reden ook erg geschikt als veiligheidsglas voor woningen of gebouwen. Door het gebruik van meer dan twee lagen glas of folies neemt de inbraakwering toe. Hoe meer lagen, hoe beter de inbraakwerendheid.

Gehard glas: Gehard glas is ook een veiligheidsglassoort. Dit glas heeft bij productie een speciale bewerking gehad, waardoor het veel sterker is dan gewoon glas. Als dit glas kapot gaat, ontstaan er allemaal kleine stukjes. Deze zij zo klein dat er vrijwel geen sprake is van scherpe stukjes waaraan men zich ernstig kan snijden. Voor autoruiten, bushokjes en voor glas in meubels wordt vaak gehard glas toegepast.

Wetgeving: Als norm voor veiligheidsglas is er de NEN 3569. Bij woningen moet bijvoorbeeld veiligheidsglas worden gebruikt wanneer glas zich tot 85 cm. vanaf de vloer bevindt. Maar ook bij balustrades, balkonhekken, dakbeglazing, dakramen, douche- en badschermen, glazen deuren en scheidingswanden, windschermen, glazen gevels en serres moet veiligheidsglas worden toegepast.